Як зараз живе дівчинка, яка народилася із синдромом русалки

Мама дівчинки зізнається, що зі страхом чекала майбутніх пологів
фото з відкритих джерел

Дитина з'явилася на світ із рідкісною вродженою аномалією

Історія Блер, п'ятирічної дівчинки з міста Лаббок, штат Техас, США, та її мами – приклад  життєлюбства, стійкості та того, як віра творить дива у найбезнадійніших, здавалося б, випадках. Дівчинка народилася з діагнозом сиреномелія – це аномалія фізичного розвитку у вигляді зрощення нижніх кінцівок, через що вони стають схожими на хвіст риби (тому захворювання називають синдромом русалки). Досить рідкісний випадок у медицині зустрічається один раз на 100 тисяч новонаро

джених. У Блер Спайві ноги нижче колін були повернуті назад і зрощені в ступнях. Щоб навчитися ходити, дівчинці довелося перенести складну операцію.

Мама дівчинки, Ноель Спайві, зізнається, що під час вагітності, дізнавшись про аномалію розвитку плода, вона зі страхом чекала майбутніх пологів: «Мене мучила думка, що я буду боятися своєї дитини», – пише Daily Mirror.

Вагітність 35-річної Ноель Спайві, співробітниці стоматологічної клініки, була довгоочікуваною, їй важко вдалося завагітніти. Спочатку стан її здоров'я не викликав у медиків тривог, але під час 12-тижневого УЗД лікарі побачили серйозні порушення розвитку плоду. «Лікар сказав, що у дитини смертельне захворювання – синдром русалки. У більшості дітей із таким діагнозом ще в зародку не розвиваються нирки, кишечник та геніталії. І справа не в тому, чи помре дитина, а в тому, коли це станеться», – згадує Ноель.

Для майбутньої мами «звістка» стала справжнім шоком. Але після сліз та довгих роздумів вона вирішила не здаватися та зберегти вагітність.

Блер народилася 7 лютого 2018 року. «Я подивилася на її маленькі ніжки, і серце стислося від любові та жалості до неї. Вона моя дитина, і вона для мене найкраща. Я погладила дочку по голові, а вона підняла на мене очі й перестала плакати. Це був найщасливіший момент у моєму житті», – розповідає Ноель. Згодом дівчинці зробили операцію.

Читайте також: Обличчя набрякло, волосся випало. Екснаречена Кличка розповіла про боротьбу з пияцтвом

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: