Чому постійно хочеться солодкого – роз'яснення дієтологині 

Людям з незбалансованим харчуванням часто хочеться солодкого
фото: unsplash.com

Солодке має заспокійливу дію, тому людей тягне до десертів у стресові періоди

Якщо у вас постійна тяга до солодкого, можливо, з вашим організмом щось не так. Дієтологи назвали найпоширеніші причини тяги до солодкого. 

Людям з незбалансованим харчуванням часто хочеться солодкого. Річ у тому, що при неправильному харчуванні та нестачі в раціоні корисних речовин (білків, жирів, вуглеводів) наш організм намагається замінити ці компоненти цукром. Нестача сну та стрес також можуть підвищити рівень кортизолу та греліну, що може викликати бажання солодкого. 

Пристрасть до солодкого може бути викликана психологічними факторами. Коли людям стає нудно, вони починають їсти і думають про смачну їжу, а потім йдуть на кухню, щоб знову перекусити. Солодке також має заспокійливу дію, тому людей тягне до десертів у стресові періоди. 

Нагадаємо, що вівсяна каша – класичний сніданок, з якого починається ранок більшості людей. Однак через те, що часто готуємо її неправильно, через незабаром можемо зголодніти, зриваємося на перекуси і набираємо зайву вагу. 

Вівсяна каша тривалого варіння багата на вітаміни групи В, амінокислоти, а також містить чимало білка і клітковини, необхідної для здоров'я кишечника і прискорення обмінних процесів в організмі. Саме тому дієтологи продовжують радити їсти вівсянку на сніданок.  Пластівці швидкого приготування майже містять корисних речовин. А каша, зварена на молоці, з додаванням цукру та інших солодких добавок, викличе лише здуття та швидке настання голоду. 

Читайте також: 45-річний мільйонер переливає собі кров 18-річного сина, щоб омолодитися

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: