Знаменитий «Привид Вінниці» знявся для глянцю та розповів свою історію

країна героїв
Фото: Vogue Ukraine

Льотчик розповів, як з’явився його оригінальний позивний Karaya

Знаменитий пілот-винищувач з позивним Karaya в інтерв’ю журналу Vogue Ukraine розповів історію свого оригінального позивного, а також зізнався, як з’явилося на світ фото, яке зробило Ворошилова знаменитим.

Видання Vogue Ukraine повідомляє, що у льотчика-винищувача Вадима Ворошилова в соцмережі десятки тисяч підписників, які із захватом стежать за роботою видатного пілота: «Воно й не дивно – збоку його служба справді схожа на голлівудський блокбастер; але Вадим не актор, а військовик; і на відео – не декорації чи спецефекти, а справжня війна, де реальний ризик загинути».

Льотчик розповів, як з’явився його оригінальний позивний Karaya: «Це був 2014 рік, перші хвилі ворожої пропаганди. Я заводив нову сторінку в Instagram, думав, як підписатися, – згадує Ворошилов. – Оскільки росіяни постійно називали нас нацистами, то я й подумав: якщо ми нацисти, назвуся Karaya». Свого часу це був один із позивних Еріха Гартманна – німецького льотчика-аса, якого вважають найуспішнішим пілотом-винищувачем за всю історію авіації. Статус, яким уславився оригінальний власник позивного, Ворошилов відпрацьовує вже десять років. Він брав участь в АТО й ООС, а з 24 лютого 2022 року захищає Україну у великій війні.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Vadym Voroshylov (@___karaya___)

Відомим Ворошилов став після виконання завдання 12 жовтня 2022 року: тоді він знищив п'ять дронів-камікадзе Shahed 136 – три на Півдні України та два над Вінницею. Внаслідок пошкодження літака Вадим катапультувався на Вінниччині, попередньо відвівши винищувач від населеного пункту. Опісля поділився фото, на якому зворотній бік його роботи – не залите сонцем небо, а заюшене кров’ю й обпечене обличчя.

«Я зробив це фото після катапультування, коли спускався на парашуті. Я розумів, що в мене кровотеча, тож потрібно було оцінити стан свого здоров’я і спрогнозувати, яку медичну допомогу собі надати, – розповідає Вадим. – Окрім того, коли літак зникає з радарів, на всіх аеродромах хвилюються, поки льотчик не вийде на зв'язок, і це досить тривожне очікування. Тому на фото я підніс палець, щоб показати хлопцям, що все добре і ми незламні».

Після цієї події українці прозвали Вадима «Привидом Вінниці» та навіть згуртувалися для збирання коштів на новий літак. Здається, це найвищий рівень визнання. На запитання, чи лестить воно йому, Вадим відповідає стримано і впевнено: «Аби це допомогло швидше отримати західні винищувачі та підвищити ефективність роботи – от де головна мета і головний меседж кожного українського пілота».

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Vadym Voroshylov (@___karaya___)

Президент Володимир Зеленський присвоїв Вадиму Ворошилову звання Героя України «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу».

Читайте також: В мережі обговорюють дивну поведінку княгині Шарлен на коронації Чарльза

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: