В Єгипті знайдено частину гігантської статуї найавторитетнішого фараона (фото)

Обидві частини скульптури у поєднанні можуть сягати близько 7 м у висоту
фото: mota.gov.eg

Верхню частину статуї знайшли через 90 років після того, як відкрили нижню

У провінції Мінья, Єгипет, археологи знайшли погруддя Рамсеса II висотою 3,8 м – вчені впевнені, що це друга половина статуї, частину якої знайшли у 1930 році. Про це пише Міністерство туризму і старожитностей Єгипту.

Археологи спільної єгипетсько-американської місії виявили верхню частину колосальної статуї Рамсеса II, також відомого як Рамсес Великий. Він правив Стародавнім Єгиптом протягом 66 років та прославився своєю військовою доблестю, архітектурними досягненнями та дипломатичними здібностями.

В Єгипті знайдено частину гігантської статуї найавторитетнішого фараона (фото) фото 1
фото: Ministry of Tourism and Antiquities of Egypt

Нижню частину статуї відкрили в 1930 році, а тепер, через 90 років, археологи відкопали верхню. Вапнякове погруддя висотою 3,8 метра виявили в південній частині провінції. Мостафа Вазірі, генеральний секретар Вищої ради у справах старожитностей, пояснив, що ця нововідкрита частина повністю збігається з нижньою частиною.

Знахідку виявили під час розкопок у Великому Гермополісі в єгипетській провінції Мінья. Це місто, відоме під назвою Хемену в період Древнього царства, було центральним населеним пунктом провінції і другим після Фів.

У верхній частині задньої колони є низка ієрогліфічних написів, що описують прославлені титули фараона. За даними єгипетського міністерства, у поєднанні з нижньою частиною, знайденою раніше, скульптура може сягати близько 7 м у висоту.

Рамзес II Великий жив у 1314-1224 роках до нашої ери і був фараоном 66 років. У нього був великий авторитет серед населення. За час свого правління він завоював Палестину і Ліван, але програв битву з хеттами. Одружився з донькою хетського царя Хаттусілі III для скріплення мирної угоди. У нього було 160 дітей від різних жінок. За той час, поки Рамзес II був фараоном, могутність Єгипту сягнула свого піку.

Нагадаємо, на археологічній ділянці між Тель-Авівом та Єрусалимом в Ізраїлі знайдено фрагменти дивного черепа, який, на думку дослідників, може належати до раніше невідомої популяції Homo, що жила в регіоні між 140-120 тис років тому.

Читайте також: На Київщині виявлено унікальні золоті прикраси часів Гетьманщини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: