Стали відомі деталі національного костюму Вікторії Апанасенко для конкурсу «Міс Всесвіт»-2022

Національний костюм має назву «Воїн світла»
Фото: пресс-служба

Костюм створювався в Україні протягом чотирьох місяців

«Міс Україна Всесвіт»-2022 Вікторія Апанасенко активно готується до відльоту в США, де представить Україну на всесвітньо відомому конкурсі «Міс Всесвіт». Національний комітет «Міс Україна Всесвіт» презентував світлини національного костюма під назвою «Воїн світла».

«У цей нелегкий для нашої Батьківщини час ми довго думали: яким має бути образ, який символізує нашу країну? Який «меседж» він має нести усьому світу? Про що мають розповісти його деталі? Ми навіть провели голосування серед громадськості за те, якою вони хочуть метафорично бачити нашу країну: відтворити трагізм українського сьогодення чи показати Україну у світлому образі, який продемонструє український дух та силу нашого народу. Більшість проголосувала за другу версію. При створенні образу використовувалися власна ідея Вікторіі та її особисте бачення», – розповіла про костюм президентка конкурсу «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова.

Костюм «Воїн Світла» символізує боротьбу нашої нації з пітьмою та оберігає, наче войовничий Архангел Михаїл, що захищає Україну з мечем. В образі використані п’ять основних матеріалів та елементів. Монолітний комбінезон, що символізує броню та наче друга шкіра огортає Вікторію. Біла сукня, яка складається зі стилізації вишиванки з пишними рукавами, спідниці, на яку загалом пішло понад 10 метрів тканини, та, створеної на сучасний лад, крайки, тобто паску. Костюм прикрашає головний убір з традиційними для України колосками. Символічні крила, обпалені в битві, обрамлені у синьо-золоті обладунки в кольорах українського прапору, розкриті для вирішального бою та прикрашені різноманітними дзеркальними орнаментами.

Костюм створювався в Україні протягом чотирьох місяців. Вбрання розроблене та створене відомою українською дизайнеркою Лесею Патокою, яка раніше працювала над образами для Onuka, Джамали, Бумбокс, Pianoбой, Сергія Бабкіна, Олі Полякової та інших. «Нам так важливо було створити образ не просто красивої, а й сильної духом дівчини, що уособлює в собі всю Україну – незламну, сміливу, вільну. Попри всі складнощі і виклики, ми впорались із створенням образу вчасно, адже кожен з нас – воїн у своїй справі», – розповідає авторка ідеї, засновниця студії Patoka Леся Патока.

Автором вбрання для виходу у вечірніх сукнях став український дизайнер Іван Фролов (FROLOV). До розробки образів Вікторії для конкурсу «Міс Всесвіт» долучилося багато відомих та молодих українських брендів, серед яких: Bevza, the COAT by Katya Silchenko, Alina Balykina, Yuliya Magdych, Foberini, J'amemme,  O.TAJE, Olya Mak, Katerina Rutman, Marsego, Hey Sis!, Betta La Betta, L'Ange Blanc, Nadya Dzyak, Bagllet, Lovandbag, Cover, Mantica. Так ми намагалися дати можливість кожному з дизайнерів долучитися до міжнародного промо України та показати талановитих митців нашої країни.

Фінал конкурсу «Міс Всесвіт»-2022 відбудеться 14 січня 2023 року, в м. Нью Орлеан, штат Луїзіана, США.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: