Хто з світових лідерів присутній на похороні Єлизавети (фото)

Гостей у Вестмінстерське абатство запускають через західний вхід
фото з відкритих джерел

Політики, члени королівських сімей та знаменитості з усього світу зібралися на похорон королеви

Глави держав і урядів з усього світу та інші важливі персони, запрошені на похорон королеви Великобританії Єлизавети II, знаходяться нині у Вестмінстерському абатстві.

Труна з тілом Єлизавети II драпірована не прапором Великобританії, а особистим штандартом монарха. Поверх лежать офіційні атрибути королівської влади: скіпетр, держава та британська корона. Серед присутніх – політики, члени королівських сімей та знаменитості з усього світу.

Одними з перших прибули президент Франції Еммануель Макрон та його дружина Бріжит, повідомляє ВВС. У Вестмінстер також приїхали президент та перша леді США Джо та Джилл Байдени. На церемонії присутня не лише нинішній прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс, яку королева Єлизавета встигла призначити главою уряду за два дні до смерті, а й кілька колишніх прем'єрів країни.

Колишніх прем'єр-міністрів країни з подружжям посадили поряд. Перший ряд (зліва направо): Сара та Гордон Браун, Шері та Тоні Блер, Норма та Джон Мейджор; другий ряд: Кері та Борис Джонсон, Філіп та Тереза ​​Мей, Девід та Саманта Кемерон

На церемонію також запрошено багато політиків, знаменитостей та співробітників благодійних організацій. Серед присутніх релігійних лідерів був помічений єпископ Дувра Роуз Хадсон-Вілкін та кілька кардиналів із Ватикану. З 2019 року єпископат Дувра очолює Роуз Хадсон-Вілкін – перша чорношкіра жінка-єпископ Англіканської церкви

Гостей у Вестмінстерське абатство запускають через західний вхід. Ліворуч від короткої галереї – могила Ісаака Ньютона, праворуч – полководця Джеймса Стенхоупа.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: