Чому для оголошення про смерть королеви вибрали саме це фото

Світлина, яку узгодила королева
фото з відкритих джерел

Чорно-білий портрет королеви опублікуваи для оголошення трагічної новини

Кожна дія у разі смерті британської королеви не випадковість, а добре і давно продуманий крок. Все, що відбувається зараз у Великій Британії, – протокол. І світлина, яку Букінгемський палац вибрав для публікації новини про звільнення Єлизавети II з життя, теж вибрана не просто так.

За інформацією журналістів, цей кадр колись схвалила сама королева. Знімок зроблено 15 років тому на честь 80-річного ювілею Єлизавети II. Автор фотографії – Джейн Боун, яку королева обрала особисто для зйомки портрета у 2006 році. Тоді Боун приїжджала до Букінгемського палацу, де за кілька хвилин зробила цей пронизливий кадр.

Сама фотограф, до речі, померла ще 2014 року у віці 89 років. Вона знімала для британської газети The Observer з 1949 року, а 2000 року отримала почесну стипендію Королівського фотографічного товариства. Чорно-білий портрет королеви, знятий Боун, опублікували у Твіттері та Інстаграмі Букінгемського палацу для оголошення трагічної новини.

Тим часом, знаменитий фотограф Енні Лейбовіц, яка також знімала королеву, в своїй розповіді про зустріч з нею згадала, що королева була, напевно, найбільш фотографованою людиною у світі. А фотограф Джейн Боун, яка, будучи ровесницею королеви, знімала її у свій 80-й день народження, прийшла сама, без помічників і принесла дві величезні сумки зі спорядженням. «Та вона сама пройшла весь шлях! Я їй допомагала рухати меблі», – розповіла королева Енні Лейбовіц.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: