Букінгемський палац опублікував першу світлину могильної плити королеви

Єлизавети II пішла з життя у віці 96 років
фото з відкритих джерел

Могильна плита виготовлена ​​з мармуру бельгійського, а вигравірувані імена – з латуні

Букінгемський палац оприлюднив знімок, де показано місце поховання Єлизавети II. Могила знаходиться у Віндзорі у каплиці Георга VI. Тут поховані батьки Єлизавети (король Георг VI та його дружина Єлизавета) та сестра (принцеса Маргарет), а також тут перепоховають і чоловіка королеви – принца Філіпа, герцога Единбурзького.

На фотографії зображена могильна плита з каменю на підлозі каплиці, оточена живими квітами. На плиті нанесено ім'я та роки життя королеви, а також її чоловіка та батьків, повідомляє CNN. Могильна плита виготовлена ​​з мармуру бельгійського, а вигравірувані імена – з латуні. Камінь вигравіюваний на згадку про королеву, її батьків і її покійного чоловіка, герцога Единбурзького. Він замінює попередню плиту, присвячену Георгу VI та королеві-матері.

На новій надгробній плиті тепер написано «Георг VI 1895-1952» та «Єлизавета 1900-2002», у центрі – металева зірка з підв'язками, а потім «Єлизавета II 1926-2022» та «Філіп 1921-2021».

Усі чотири члени королівської сім'ї були членами Ордену Підв'язки, найстаршого лицарського ордену у британській системі нагород. Цей лицарський орден походить від середньовіччя, до нього входять монарх та інші високопосадовці, включаючи колишніх прем'єр-міністрів та колишніх воєначальників.

Про смерть королеви Великобританії стало відомо 8 вересня 2022 року. Єлизавети II пішла з життя у віці 96 років. Тіло королівської особи було перевезено до Лондона. Похорон відбувся у місті через 10 днів, 19 вересня. Королева Єлизавети II правила країною 70 років і 7 місяців – найдовший час у британській історії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: